Myynti: 0207 790 072 | myynti@soluto.fi ● Tuki: 0207 790 071 | tuki@soluto.fi

Tuotteet ja palvelut

Virtuaalipalvelin

Virtuaalipalvelin on palvelinratkaisu, joka toteutetaan keskitetystä konesalista. Virtuaalipalvelimen toimintaperiaate vastaa tavallisen, toimiston nurkassa hurisevan palvelimen toimintaa, mutta konesalista toteutettu ratkaisu on toimintavarmempi ja kulloiseenkin resurssitilanteeseen mukautuvampi. Virtuaalipalvelimen kustannukset ovat kuukausipohjaiset, kun taas toimistolla sijaitsevan paikallisen palvelimen kustannuksista syntyy suuri kertainvestointi.

Anna meidän auttaa sinua ja käydään yhdessä läpi mitkä ovat virtuaalipalvelimen ja paikallisen palvelimen erot.

Mitä etuja virtuaalipalvelin tuo yritykselle?


hallinnoi

Toimintavarmuus:

Soluto toimittaa konesaliratkaisut korkean toimintavarmuuden konesalista Helsingin Pitäjänmäeltä. Konesalin sähkönsyöttö, Internet-yhteydet ja kriittisimmät verkkolaitteet ovat aina vähintään kahdennettu. Paikallisten varmuuskopioiden lisäksi varmuuskopioita tehdään myös toiseen Suomessa sijaitsevaan konesaliin, josta vikatilanteissa pystytään palauttamaan tiedot uuteen tai vanhaan sijaintiin. Siinä missä perinteinen toimistossa sijaitseva palvelin on altis niin sähkökatkoksille, laiterikolle kuin fyysiselle varkaudellekin, on konesalissa pyritty minimoimaan kaikki nämä riskit.

pilvipalvelut

Eroon fyysisestä laitteistosta:

Virtuaalipalvelin mahdollistaa sen, että yrityksen tiloissa sijaitsevasta palvelinjärjestelmästä voidaan luopua ja siirtää palvelinratkaisu Suomessa sijaitsevasta konesalista käsin toimivaksi. Luopuminen fyysisestä laitteesta parantaa vikasietoisuutta, helpottaa etätyöskentelyä ja helpottaa palvelinjärjestelmän kasvattamista esim. liiketoiminnan kasvaessa. Virtuaalipalvelimen avulla Teidän ei enää tarvitse välittää palvelinlaitteiston laitehankinnoista ja -rikoista.

kustannustehokkuus

Kustannusten joustavuus:

Virtuaalipalvelimen kuukausikustannus määräytyy käytössä olevien resurssien mukaan. Virtuaalipalvelimien kustannukset on helppo budjetoida esim. liiketoiminnan kasvun näkökulmasta. Virtuaalipalvelimen resursseja voidaan lisätä tai vähentää sen mukaan, mikä on yrityksenne kannalta tarpeen.

joustavuus

Etätyöskentelyn tehokkuus:

Virtuaalipalvelimien yksi merkittävimmistä eduista on etätyöskentelyn tehokkuus. Soluton toimittamat virtuaalipalvelimet toimitetaan huippunopeiden yhteyksien konesalista Helsingin Pitäjänmäeltä. Yrityksen käyttäjät ja toimipisteet saadaan tehokkaasti kytkettyä konesalistamme yritykselle luotuun virtuaalipalvelinjärjestelmään, joka mahdollistaa järjestelmien nopean käyttämisen ajasta ja paikasta riippumatta.

laskutus

Ei investointeja:

Virtuaalipalvelimen iso etu on, että se ei tarvitse fyysisen palvelimen tavoin isoa kertainvestointia tai pitkää sitoutumista. Virtuaalipalvelimen kustannukset sisältyvät kuukausimaksuun.

check

Tilapäinen tarve:

Virtuaalipalvelin on helppo ja nopea ottaa käyttöön myös tilapäiseen tarpeeseen. Tilapäisiä tarpeita ovat usein esim. testiympäristöt ja liiketoiminnan kausittaiset tarpeet.


Soluto tarjoaa mm. Office 365, Google G Suite ja CSI lakimies pilvipalveluita.

Mitkä ovat yleisimpiä virtuaalipalvelimen käyttökohteita?

  • Toimintaympäristö erilliselle ohjelmistolle (kassajärjestelmä, ERP, CRM jne)
  • Käyttäjähallinta (Active Directory)
  • Websivuston pohja (hosting)
  • Verkkokauppa
  • Sähköpostipalvelin
  • Tiedostopalvelin
  • Etätyöpöytä esim. Citrix -järjestelmä
  • Välityspalvelin (Proxy)
  • Testijärjestelmä esim. sovelluskehitykseen


Onko Teillä tällä hetkellä tilanne, missä mietitte tarvetta palvelimelle? Autamme mielellämme Teitä arvioimaan fyysisen palvelimen ja virtuaalipalvelimen soveltuvuutta liiketoiminnallenne. Ole meihin yhteydessä, niin käydään asiaa yhdessä läpi.


Miten Soluto auttaa virtuaalipalvelimiin liittyen?


Oikein mitoitetut resurssit tuovat kulusäästöjä

Virtuaalipalvelimen kustannukset määräytyvät sen käyttöön tarvittavien resurssien mukaan (muistin määrä, prosessorien lukumäärä, tallennustila jne). On tärkeää mitoittaa resurssit riittäviksi, että järjestelmät toimivat käyttäjän näkökulmasta nopeasti. Resursseja ei kannata kuitenkaan ylimitoittaakaan, jotta ei synny turhia kuluja. Me Solutossa huolehdimme ja mitoitamme juuri Teille riittävät virtuaalipalvelimen resurssit. Meidän kauttamme hankitut virtuaalipalvelimet muokkaantuvat juuri Teidän kuukausittaiseen tarpeeseenne, eikä turhia kuluja tarvitse maksaa.

Virtuaalijärjestelmä rakennettuna tai ilman

Me autamme Teitä palvelinjärjestelmän käyttöönotossa ja ylläpidossa, jos Teillä on siihen tarve. Meillä Solutossa on yli 15 vuoden kokemus palvelinjärjestelmien toteuttamisesta sekä ylläpitämisestä niin Windows-, Linux-, Unix- kuin Apple-ympäristöön. Mikäli haluatte itse rakentaa ja räätälöidä koko järjestelmän,Teille luovutetaan tarvittavat pääkäyttäjätunnukset tätä varten.

Apua palvelinjärjestelmän ylläpitoon ja kehittämiseen

Mikäli ette halua hoitaa palvelinjärjestelmänne päivityksiä ja valvontaa itse, teemme sen mielellämme puolestanne. Palvelinjärjestelmän päivityksiin ja valvontaan olemme kehittäneet Fixu IT-ylläpidon

Luotettavaa ja nopeaa palvelua

Palvelun tarjoaa Soluto Oy, suomalainen IT-palveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka toiminta-ajatuksena on parantaa asiakasyritystensä kannattavuutta tuottamalla asiakkaan liiketoiminnan kannalta oikeanlaisia IT-palveluita ja -ratkaisuja. Soluto Oy:n IT-palvelut ovat saatavilla yrityksille suomenlaajuisesti.