Myynti: 0207 790 072 | myynti@soluto.fi ● Tuki: 0207 790 071 | tuki@soluto.fi

Tuotteet ja palvelut

Varmuuskopiointi - Soluto Takuuvarma

Tietojenmenetykset yleinen uhka yritysmaailmassa


Tietokoneille tallennettujen tietojen katoaminen on yritysmaailmassa erittäin yleistä. Tiedonmenetykset johtuvat poikkeuksetta siitä, että yrityksessä varmuuskopiointeja ei hoideta kunnolla. Tämä on ymmärrettävää, sillä vanhanaikaisesti käsin tehtynä esimerkiksi USB-tikulle, ulkoiselle kovalevylle tai nauha-asemalle, varmuuskopiointi on vaivalloista ja inhimillisiä erehdyksiä ja unohduksia sattuu helposti.

Myös koneen vahingoittuminen, varkaudet tai haittaohjelmat (ransomware - kiristysohjelmat) aiheuttavat tietojen menetyksiä. Lähes poikkeuksetta tiedonmenetyksistä koituu yritykselle tuntuvat taloudelliset vahingot. Aika on kuitenkin muuttunut ja tiedonmenetykset pystytään nykyään ehkäisemään uusilla teknologisilla ratkaisuilla.

pilvipalvelut

Mitä ovat ransomware-kiristysohjelmat ja miten varmuuskopiointi suojaa niitä vastaan?

Ransomware-kiristysohjelmat salakirjoittavat tietokoneen tai palvelimen kovalevyille tallennetun tiedon. Tiedostoja ei pysty aukaisemaan ilman oikeaa purkuavainta, jonka avulla tiedostot saadaan palautettua entiselleen. Haittaohjelman tekijä haluaa yleensä purkuavaimen antamista vastaan lunnaita. Kiristysohjelmia tehtailevat lähinnä kansainvälisesti järjestäytyneet rikollisjärjestöt, joilla on etulyöntiasema pyytää parhaaksi näkemänsä summa purkuavaimen luovuttamisesta.

Kannattaa muistaa, että kiristysohjelmien tehtailu ja yritysten kiristäminen ovat vuosittain noin 1 miljardin dollarin arvoinen liiketoiminta rikollisjärjestöille (Lähde: Hackerppocalypse: A Cybercrime Revelation) 2016. www.herjavecgroup.com/hackerpocalypse-cybercrime-report

Miten ransomware-kiristysohjelmat saastuttavat koneen?

Kiristysohjelmat tarttuvat tietokoneelle/palvelinjärjestelmään kuten muutkin virukset, yleensä käyttäjän sähköpostiohjelman tai haitallisen www-linkin kautta. Työaseman lisäksi myös palvelinjärjestelmän tiedot voivat joutua salakirjoitetuiksi saastuneen työaseman kautta.


Miksi työasema tarvitsee suojata varmuuskopioilla?

Verkkolevy Ei toimi enää etätyön aikakaudella. Ei suojaa ransomware-uhalta. Käyttäjät tallentavat usein sillä hetkellä kriittisimmät tiedostot työpöydälle ja vasta ”valmiin version” yrityksen verkkolevylle.
Ulkoiset levyasemat Vaatii toimenpiteitä käyttäjältä. Ei suojaa ransomware-uhalta.
Pilvitallennus Ei tarkoitettu varmuuskopiointiin. Käyttäjien virheet vaarantavat yrityksen tiedot. Ei suojaa ransomware-uhalta.
Ei arvokasta dataa työasemalla Kaikesta tiedosta 28 % sijaitsee käyttäjien kannettavilla tietokoneilla. Keskimäärin kannettavan tietojen arvoksi on määritelty n. 50 000 € (Lähde: Intel)
Ohjeistus Suuri riski inhimillisille virheille. Vanha malli ja nyt ollaan siirtymässä kohti palvelevaa IT:tä!

Miten Takuuvarma-automaattiset varmuuskopiot toimivat?

Takuuvarma on nykyaikainen ja automaattinen varmuuskopiointiratkaisu, joka on suunniteltu yritysten tarpeita varten. Ratkaisun toimintaperiaate on yksinkertainen: järjestelmä kerää kerran vuorokaudessa kaikki uudet ja muuttuneet tiedot yrityksen tietokoneilta, siirtää ne salattua internet-yhteyttä pitkin konesaleihin, jotka ovat vartioituja, paloturvallisia ja vesitiiviitä.

Vain varmentamalla toiseen lokaatioon, liiketoimintanne voi jatkua pahimmistakin tulipaloista, vesivahingoista, murroista tai muista yllättävistä riskeistä huolimatta. Järjestelmä kerää tiedot myös yrityksen kannettavilta tietokoneilta, kunhan käytössä on internet-yhteys. Varmennettavat tiedot salakirjoitetaan asiakkaan määrittelemällä salausavaimella, jolloin tietoihin on pääsy ainoastaan asiakkaalla itsellään. Asiakkaan tiedot säilytetään aina Suomen rajojen sisäpuolella, eikä tietoa liikuteta missään vaiheessa rajojen ulkopuolelle.

Ominaisuudet:

  • Varmuuskopiointi tapahtuu tietokoneen taustalla vähintään kerran päivässä mutta sopimuksen mukaan myös useammin
  • Automaattinen, ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä
  • Toimii sekä Windows- että Apple -järjestelmissä.
  • Varmuuskopiointi on automaattisesti versioiva, eli käyttäjä pystyy halutessaan palauttamaan varmuuskopioista myös tiedoston aikaisempia versioita
  • Tietojen palauttaminen on helppoa ja käyttäjä pystyy tekemään sen itse. Tarpeen vaatiessa Soluton tuki auttaa ongelmatilanteissa
  • Ennen varmuuskopioinnin lähetystä tieto pakataan ja salakirjoitetaan. Koska tieto pakataan ennen lähetystä, se vie vähemmän tilaa varmuuskopioinnissa ja siten tiputtaa varmuuskopioinnin kuukausimaksuja.
  • Täyttää EU-tietoturvadirektiivin tietosuoja-asetusten vaatimukset (GDPR)
pilvipalvelut

Mitä Takuuvarma kustantaa?

Takuuvarma on kustannuksiltaan yksikertainen, eli kuukausimaksu muodostuu tietokoneella/palvelimella olevan tiedon tallennusmäärän mukaan.


  Kustannus työasemille (PC / Mac)
25 Gt lisenssi 6 € / työasema / kk
Rajoittamaton lisenssi 10 € / työasema / kk
  Palvelin (PC / Mac)
100 Gt lisenssi 39 € / kk
500 Gt lisenssi 79 € / kk
1000 Gt lisenssi 149 € / kk
+ lisä 1000 Gt 99 € / kk

Turvaa liiketoimintasi ja ole yhteydessä myyntiimme

Luotettavaa ja nopeaa palvelua

Palvelun tarjoaa Soluto Oy, suomalainen IT-palveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka toiminta-ajatuksena on parantaa asiakasyritystensä kannattavuutta tuottamalla asiakkaan liiketoiminnan kannalta oikeanlaisia IT-palveluita ja -ratkaisuja. Soluto Oy:n IT-palvelut ovat saatavilla yrityksille suomenlaajuisesti.