Myynti: 0207 790 072 | myynti@soluto.fi ● Tuki: 0207 790 071 | tuki@soluto.fi

Yritys

Ihmiset

personperson

Aleksanteri Sursoho

asiakkuuspäällikkö

Aleksanteri on Soluton tehopakkaus, joka vastaa asiakkaiden IT-tarpeiden täyttämisestä ja IT-laitepuolen ratkaisujen toimittamisista. Aleksanterilla on tekninen tausta ja hän on ennen asiakaspalveluun siirtymistä vastannut Soluton IT-laitteiden vuokrauksesta yritysasiakkaille. Aleksanteri haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä nykyisestä. Tämä taito Aleksanterille on kehittynyt pelatessaan jalkapalloa pienestä lähtien lähelle ammattilaistasoa, hän haluaa aina saavuttaa seuraavan tason.

Työpäivän jälkeen Aleksanteri seuraa urheilua ja urheilee aktiivisesti.

aleksanteri.sursoho@soluto.fi
0207790142

personperson

Jesse Saharanta

asiakkuuspäällikkö

Jesse on mies, jossa yhdistyvät suunnitelmallisuus ja tekninen taito. Jesse omaa taustan tuotantotaloudesta ja hän kehittää toimintamalleja ja prosesseja Soluton asiakastoimituksiin. Jesse huolehtii myös asiakkaiden IT-laitetoimituksista ja IT-ratkaisujen suunnittelusta.

jesse.saharanta@soluto.fi
0207790141

personperson

Anna Märijärvi

vuokravastaava

Anna on värikäs ja ihmisläheinen moniosaaja, joka pyörittää IT-laitevuokrausta ja on osa myynnin tiimiä. Ennen Solutoa ja myyntialan puolelle siirtymistä Anna opiskeli itsensä medianomiksi ja nykyäänkin työajan ulkopuolella ylläpitää ja kehittää nettisivuja muissa projekteissa. Annan vahvuus on luovuuden ja teknisen tietämisen yhdistymisessä, kun käytännöllisestä haluaa myös visuaalisesti hyvännäköistä.

Vapaa-ajallaan Anna pelaa videopelejä sen minkä roolipeliharrastuksiltaan ehtii. Myös kirjallisuus on lähellä sydäntä, vaikka lukutahti onkin hidastunut viime vuosina.

anna.marijarvi@soluto.fi
0207790166

personperson

Otto Hasanen

asiakkuuspäällikkö

Otto on tunnollinen, asiakkaan ongelmaa helposti ymmärtävä työntekijä, joka haluaa aina, että asiakkaan toimitus on vähintään sitä mitä on sovittu. Otto huolehtii Solutossa asiakkaiden puhe- ja tietoliikenneratkaisujen lisäksi myös IT-ratkaisujen toimittamisesta. Otolla on pitkä ja vankka kokemus erikokoisten yritysten haasteiden ratkaisemisesta.

Oton vapaa-aika menee urheillessa ja lapsiperhe-elämän pyörteissä.

otto.hasanen@soluto.fi
0207790074

personperson

Jani-Petteri Pohjonen

toimitusjohtaja

Jani-Petteri on tehnyt tietojärjestelmien suunnittelua, IT-päällikkö -palvelua sekä mikrotukityötä yli 15 vuotta. Tällä vuosituhannella Jani-Petteri on luotsannut tietotekniikkapalvelubisneksensä vahvalle kasvu-uralle. Solutossa Jani-Petteri vastaa myynnin, asiakaspalvelun ja hallinnon lisäksi asiakkaiden IT-päällikkönä toimimisena.

Vapaa-ajalla J-P on ahkera liikunnanharrastaja, mutta vielä intohimoisempi lautapelien harrastaja.

jani-petteri.pohjonen@soluto.fi
0207790145

personperson

Sameli Kesto

palvelupäällikkö

Sameli on Helsingin Metropolian insinööripuolen kasvattama IT-osaaja. Samelilla on pitkä kokemus IT-tuesta ja IT-ongelmien ratkaisusta aina työasemista palvelimiin saakka. Solutossa Sameli vastaa IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin, sekä suorittaa aika-ajoin IT-tuen lähitukikäyntejä. Samelilla on vahva osaaminen ongelmanratkaisun lisäksi myös elektroniikasta. Solutossa Sameli onkin ensimmäinen joka kaivaa tarvittaessa kolvin esille ja korjaa viat aina komponenttitasolle.

Kun Sameli malttaa lähteä pois töistä, niin hän viihtyy musiikkikeikoilla ja videopelien parissa.

sameli.kesto@soluto.fi
0207790123

personperson

Max Hakala

palvelukoordinaattori

Max on tekniikan raudankova osaaja, joka huolehtii IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin vastaamisen lisäksi IT-lähitukikäynneistä erityisesti korkean tietoturvan kohteisiin. Max on vastuunkantaja, joka haluaa, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja että homma toimii.

Vapaa-ajalla Max käy punttisalilla ja on vannoutunut kaupunkikulttuurin harrastaja.

personperson

Rene Björn

IT-asiantuntija

Kahden eri IT-alan tutkinnon voimin Rene pyörittää Solutolla asennusympäristöjä ja laiteasennuksia vastuualueinaan. Hänen vankka halunsa oppia lisää IT-alalta saa hänet hakeutumaan erilaisiin projekteihin työn puitteissa. Hänelle tärkeintä on täsmällisyys ja aikataulujen noudattaminen. Töiden ulkopuolella Renen aika kuluu aktiivisen kitaransoittoharrastuksen, musiikkikeikkojen ja tietokonepelien parissa.

Third slide imageThird slide image

Mika Suhonen

vanhempi IT-asiantuntija

Mika on teknillisen yliopiston kasvatti. Yliopistossa Mika oppi vaativienkin palvelinjärjestelmien suunnittelua ja toteutusta. Ennen Solutoon tuloa Mika työskenteli Nokia Research Centerissä IT-järjestelmien asiantuntijana ja viimeisteli diplomi-insinöörin opintoja Tampereen Teknillisestä Yliopistosta. Solutossa Mika vastaa asiakkaiden palvelin- ja verkkojärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta. Näiden lisäksi Mika keskittyy ratkaisemaan haastavimpia IT-ongelmia.

Vapaa-ajalla Mika rentoutuu hyvän elokuvan tai kirjan parissa ja etenkin kesällä moottoripyörän selässä.

personperson

Jesse Valtonen

IT-asiantuntija

Jesse on luotettava asiakaspalvelija, joka huolehtii, että Soluton IT-tuessa asiakkaat saavat aina ensiluokkaista palvelua. Jessellä on vankka tausta it-osaamisessa, eikä hän pelkää hypätä monimuotoisiin haasteisiin. Aiemmin Jesse oli tuttu vuokrauksen puolelta, nykyään hän hoitaa teknisen tuen puolella sähköposteihin ja puheluihin vastaamista, sekä ajoittaisia lähitukikäyntejä.

Töiden ulkopuolella Jesse keksii aina uutta remontoitavaa kotona puolisonsa iloksi.

personperson

Niko Henrik Salonen

IT-asiantuntija

Niko Henrik vastaa Solutossa IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin vastaamisesta. Niko Henrikillä onkin vahva, yli 10 vuoden kokemus isojen IT-talojen IT-tuen toiminnasta ja ongelmienratkaisusta. Niko Henrik onkin tuonut Solutoon osaamista myös isojen IT-toimijoiden tavasta toimia, josta Soluto on päässyt hyödyntämään toiminnassaan parhaimmat toimintatavat. Asiakkaan tarpeen ymmärtäminen ja asiakkaan vian korjaaminen kerralla kuntoon ovat Niko Henrikille tärkeitä asioita.

Vapaa-ajalla Niko Henrik viettää perinteistä lapsiperhe-elämää, mutta kun aika antaa periksi, niin tykkää hän myös harrastaa konsolipelien pelaamista.

personperson

Marko Kauklahti

IT-asiantuntija

Marko on timantinkova Apple -asiantuntija, joka taitaa myös Windows -maailman salat. Marko huolehtii IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin vastaamisesta sekä IT-lähitukikäynneistä. Marko haluaa aina vahvasti parantaa kehitettäviä asioita. Asiakkaiden palvelimisen ja ongelmienratkaisun lisäksi Marko vastaa Solutossa myös IT-tuen kehityshankkeesta.

Marko on vannoutunut musiikin harrastaja ja keräilijä. Vapaa-ajalla hän tykkää käydä keikoilla ja lenkkeillä.

personperson

Henrik Laine

IT-asiantuntija

Henrik on eteenpäinsuuntautunut ja kunnianhimoinen osaaja, jonka tarve oppia aina uutta ajaa Henrikiä eteenpäin IT-alalla. Henrikillä on pitkä kokemus asiakaspalvelusta ja hän haluaa aina taata asiakkaalle hyvää palvelua. Henrik on osa IT-tuen tiimiä, joka vastaa sähköposteihin ja puheluihin vastaamisesta.

Vapaa-aikaansa Henrik viettää mielellään kavereidensa kanssa ja videopelien parissa.

henrik.laine@soluto.fi
0207790165

personperson

Micko Castrén

IT-asiantuntija

Micko siirtyi vastikään Soluton palvelukseen tehtyään töitä IT-alalla ennen sitä jo lähes 10 vuotta. Hänen työskentelytapansa on pitää mahdollisimman monta rautaa tulessa ja automatisoida kaiken mitä hän vain voi. Ellei hän ole lähitukikäynneillä asiakkailla, hänet löytää teknisesta tuesta tai kirjoittamassa PowerShell-automaatioita optimoidakseen kaiken, mikä täytyy tehdä useammin kuin kerran. Automaatioiden luomisen lisäksi Mickolta löytyy vankka osaaminen sekä Windows- että iOS-ympäristöistä.

Vapaa-ajalla Mickoa ei helposti tunnista nörtiksi. Hän käy aktiivisesti kuntosalilla, nyrkkeilee ja kiipeilee. Lisäksi rakkaimpana harrastuksena on polvenkorkuisesta kestänyt valokuvausharrastus.

personperson

Niko Salonen

vanhempi IT-asiantuntija

Niko on kävelevä tietovarasto. Niko vastaa asiakkaiden tietojärjestelmien toimivuuden lisäksi Soluton omista tietojärjestelmistä. Niko on työskennellyt ympäri maailmaa ylläpitämässä satojen tuhansien yhtäaikaisten käyttäjien palvelinkeskuksia. Hän rakastaa työskentelyä ihmisten parissa ja sisukkaan luonteensa ansiosta Mac- ja PC-maailman ongelmat ratkeavat tilanteissa, joissa muut ovat jo luovuttaneet.

Vapaa-aikanaan Niko rentoutuu kavereidensa seurassa tai pitkillä pyöräilymatkoilla.

personperson

Sami Salminen

IT-päällikkö

Sami vastaa Solutossa IT-toimintojen vetämisestä ja kehittämisestä. Samin yli 20 vuotta kestänyt IT-kokemus ja diplomi-insinöörin opinnot eivät ole menneet hukkaan. Ennen Solutoa Sami on työskennellyt niin isoissa kuin pienissäkin IT-yrityksissä, sekä toiminut useammassa projektissa yrittäjänä. Samin liiketoimintaosaamisensa avulla Sami ratkoo useimmin asiakkaidemme liiketoiminnan hankalimpia IT-haasteita.

Töiden ulkopuolella Sami opiskelee jatkuvasti uutta, niin IT-alan kuin liiketoiminnan puolelta ja treenaa talvisiin hiihtovaelluksiin ja vapaalaskumatkoihin.

sami.salminen@soluto.fi
0207790076

personperson

Timo Mattila

IT-asiantuntija

Timo on ammattikorkeakoulu Metropolian kasvattama tietotekniikan insinööri. Timolla on vankka ja pitkä kokemus erityisesti palvelinjärjestelmistä ja Microsoft-teknologioiden toteutuksesta sekä IT-asioiden kouluttamisesta mm. Helsingin Liikemiesten Kauppaopistossa.

Vapaa-ajan harrastuksista Timolla ei ole puutetta. Omakotitalon isännällä on aina riittävästi tekemistä pihapiirissä. Rentoutuakseen hän tykkää välillä pelailla muutaman matsin tietokonepelejä.

personperson

Stefan Johansson

IT-asiantuntija

Stefan on Laurean Ammattikorkeakoulusta valmistunut IT-tradenomi, jolla on yli 10 vuoden kokemus IT-palveluiden ja kodin elektroniikan parista. Solutossa Stefan huolehtii asiakkaiden IT-tukipyynnöistä niin etäyhteyden kuin asiakkaan luona tapahtuvan lähituen voimin.

Tyypillisestä IT-asiantuntijasta poiketen Stefan on myös erittäin taitava autokorjaaja ja hitsari. Erityisesti vanhat autot ovat lähellä Stefanin sydäntä.

personperson

Joonas Kolkka

ratkaisukonsultti

Joonas on isolla koolla ja äänellä varustettu konesaliratkaisujen ja palvelinten asiantuntija. Joonas on rakentanut ja suunnitellut useita suuren käyttäjämäärän konesali- ja palvelinratkaisuja. Alan uusimmat tuulet ovat Joonakselle tuttuja ja Joonas onkin keskittynyt suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaidemme vaativien IT-järjestelmien siirtämisen konesaleihin ja pilvipalveluihin.

Vapaa-ajalla Joonas harrastaa amerikkalaisen jalkapallon pelaamista ja perhe-elämästä nauttimista.

personperson

Ville Sulin

ratkaisukonsultti

Ville vastaa Solutossa asiakkaiden konesaliratkaisujen lisäksi myös asiakkaiden omien ohjelmointiympäristöjen toiminnasta sekä vaativien Azure -ympäristöjen toiminnasta ja kehittämisestä. Villellä on myös yli 10 vuoden kokemus koodaamisesta, joka on muodostunut erittäin tärkeäksi taidoksi asiakkaiden omien palvelimien ja ohjelmistojen toimivuuden takaamiseksi.

Villen vapaa-aika kuluu uusien teknisten tuulien tutkimiseen sekä isänä toimimiseen.

Fifth slide imageFifth slide image

Kalle Kosomaa

taloushallinnon asiantuntija

Kalle on esimerkki tunnollisesta työntekijästä, jonka käsissä projektit eivät myöhästy. Kalle vastaa asiakaspalvelusta ja verkkokaupan chat-puolen lisäksi myös Soluton taloushallinnosta. Jo ennen Solutoa Kalle on kerryttänyt pitkän kokemuksen it-alalta.

Vapaa-aikaa ei Kallelle jää liikaa käteen, kun hän työajan ulkopuolella pyörittää omaa yritystään.

kalle.kosomaa@soluto.fi
0207790120

personperson

Arimo Piispa

markkinointi

Arimo on Soluton visuaalisesta ilmeestä ja markkinointimateriaalista vastaava moniosaaja. Ennen Solutoon siirtymistä Arimo kehitti graafista osaamista ja perehtyi web-suunnitteluun omalla ajallaan ahkerasti muiden työsuhteiden lomassa. Arimolla on suuri into jatkuvasti kehittyä paremmaksi markkinoinnin osaajaksi sekä graafisen suunnittelun että teknisen toteutuksen saralla.

Vapaa-aikansa Arimo viettää pääasiassa tietokoneella erityisesti ajopelien ääressä.

arimo.piispa@soluto.fi
0207790140

person person

Sanna Ylivainio

HR-vastaava

Sanna on yli 15 vuoden työkokemuksella varustettu psykologi, joka vastaa Solutossa koko henkilökunnan työhyvinvoinnista ja jaksamisesta sekä uusien ammattilaisten löytämisestä Soluton tiimiin. Sannan motto onkin "Mitä paremmin Soluton henkilökunta voi, sitä parempaa palvelua myös Asiakkaat saavat.” HR-tehtävien lisäksi Sanna vastaa Soluton sisäisten kehitysryhmien- ja projektien projektijohtamisesta ja suunnittelusta.

Töiden ulkopuolella Sanna on ahkera sisustaja ja retroaarteiden keräilijä.

sanna.ylivainio@soluto.fi

Luotettavaa ja nopeaa palvelua

Palvelun tarjoaa Soluto Oy, suomalainen IT-palveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka toiminta-ajatuksena on parantaa asiakasyritystensä kannattavuutta tuottamalla asiakkaan liiketoiminnan kannalta oikeanlaisia IT-palveluita ja -ratkaisuja. Soluto Oy:n IT-palvelut ovat saatavilla yrityksille suomenlaajuisesti.