Pilvipalvelut

Pilvipalvelut

Mikä on pilvipalvelu?

Pilvipalveluna voidaan tuottaa asiakkaalle mm. sähköpostipalveluja, tiedostonjakopalveluja, toiminnanohjausjärjestelmäpalvelua, yrityksen oman palvelimen palvelua virtuaalipalvelimena jne.

Pilvipalvelu sijaitsee asiakkaalle aina internetissä keskitetyssä palvelussa. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä omia palvelin / ohjelmisto investointeja. Pilvipalveluiden ansiosta asiakasyritys saa huomattavasti paremmat palvelinresurssit ja palvelut käyttöönsä merkittävästi edullisemmin ja nopeammin. Pilvipalveluasiakkaalla tarvitsee olla vain tietokoneet omalla toimistolla. Pilvipalvelua myydään kysyntään ja pilvipalvelussa asiakas ostaa vain tarvitsemansa resurssit. Asiakkaalla voi olla niin paljon tai vähän käyttäjätilejä / lisenssejä, kuin asiakas tarvitsee ja maksaa vain niistä. Pilvipalvelua hallinnoi palveluntarjoaja.

Pilvipalvelun hyödyt yritykselle

Kustannustehokkuus:
Pilvipalvelut ovat automatisoituja yksittäisen palvelun tuottamisen kustannukset pysyvät matalina, kun palvelu on helposti ja automaattisesti monistettavissa useiden asiakkaiden käyttöön. Palvelun tuotannon kustannuksien lisäksi asiakas säästää rauta- ja ohjelmistohankinnoissa sekä IT-tuki ja -ylläpitokustannuksissa.
Joustavuus:
Pilvipalvelussa asiakas maksaa vain tarvitsemistaan resursseista ja käyttömäärästä.
Skaalautuvuus / laajennettavuus:
Pilvipalvelut skaalantuvat asiakkaan tarpeiden mukaan. Yrityksen koon ja työntekijöiden määrän muuttuessa asiakas voi hankkia lisää tai vähentää pilvipalvelun lisenssejä ja resursseja.
Nopeus:
Pilvipalvelun käyttöönotto on nopeaa ja ketterää. Uusimmat toiminnallisuudetkin saadaan nopeasti käyttöön.
Luotettavuus:
Pilvipalvelussa palvelun luotettavuus ja saatavuus parantuu. Palvelun toteuttamiseen, laatuun ja tietoturvallisuuteen keskitetään enemmän resursseja, kuin yksittäisen räätälöidyn toteuttamisessa.

Soluto tarjoaa mm. Office 365, Google Apps ja CSI lakimies pilvipalveluita.

Takaisin ylös

 

Web by Papilion